Drugo mnenje

Drugo mnenje

za področje urologije

Nikogar ni med nami, ki bi bil pripravljen na bolezen. Postati bolnik je najtežja preiskušnja v življenju. Posebej kadar je diagnoza rak. Pa ne samo pri tako težkih boleznih, tudi pri benignih se pojavijo različni dvomi, ki lahko človeka zmotijo do take mere, da se ne odloči pravočasno za zdravljenje. Kakšne misli se porajajo ljudem v trenutkih odločitve?

Ali je diagnoza res prava?

Ali so še drugi načini zdravljenja?

Koliko časa imam za odločitev?

V kateri ustanovi naj se operiram?

Kakšne bodo posledice zdravljenja?

Ali je ponujeno zdravljene res najboljše ?

Kaj naj naredim?

Kakšen je riziko zdravljenja?

Kakšni bodo stranski učinki?

Kakšna bo kvaliteta življenja po zdravljenju?

V kolikor niste prepričani, da je postavljena diagnoza pravilna ali pa niste prepričani o pravi izbiri zdravljenja, vam lahko posredujemo še mnenje drugega specialista – urologa iz Slovenije ali iz tujine.

Kakšen je postopek?

Najprej se z vami sestanemo, da skupaj pregledamo obstoječo zdravstveno dokumentacijo. To z vašim dovoljenjem pripravimo za dogovorjenega specialista doma ali v tujini in mu jo posredujemo. V kolikor so za drugo mnenje potrebne še dodatne preiskave, vam te organiziramo. Odgovor in dokumentacijo vam vrnemo  v najkrajšem možnem času.

Po prejetem odgovoru boste prepričani, da je bilo ponujeno zdravljenje pravilno ali pa se boste odločili za tisto iz drugega mnenja.

Kadar ste v dilemi ali je diagnoza raka res pravilna, vam lahko tudi uredimo drugo mnenje histopatoloških vzorcev  pri nas, ali pa v enem od zunanjih histo-patoloških centrov.

Urologija d.o.o.

Drugo mnenje