LSWT

LSWT

TERAPIJA ED

inovativno zdravljenje motnje erekcije (ED)

Kaj je LSWT terapija?

LSWT

LSWT (Linear Shockwave Therapy)  je nova, neivazivna metoda uporablja nizkofrekvenčne elektromagnetne udarne valove, ki pospešijo lokalno v brecilih penisa razvoj malih žili in tako omogočijo bistveno boljšo prekrvljenost penisa. To je najmodernejša metoda za  zdravljenje bolnikov z ED.

Kateri bolniki so primerni za LSWT terapijo?

LSWTRenova je učinkovita pri bolnikih, ki imajo vzrok za ED zaradi okvare žil. Težava mora biti v arterijski fazi erekcije. Z Renovo se zdravi tudi bolnike, ki se ne odzivajo na zdravila oziroma pri katerih so imela zdravila stranske učinke.

V terapijo ne moremo vključiti bolnike z vensko ED, tiste po operaciji raka prostate, po obsevanju trebušne votline, po večjih operacijah v trebuhu, bolnike na hormonski terapiji in tiste po poškodbi hrbtenjače.

Postopek zdravljenja

LSWTTerapija traja štiri tedne. Seanse so enkrat tedensko in trajajo približno 20 minut.

Prvi učinki se pojavijo mesec dni po končani terapiji, maksimalni učinek pa je viden po treh mesecih.

Renova - LSWT

Kako deluje LSWT terapija?

LSWTLSWT je metoda zdravljenja erektilne motnje (ED), kjer s pomočjo udarnih valov dosežemo nastanek novih žilic v brecilih penisa. S tem se bistveno popravi prekrvavitev penisa in se tem seveda tudi erekcija.

Terapija stimulira nastanek novih žilic (angiogeneza), s čimer se poveča dotok krvi v erektilno tkivo. Tako lahko dosežemo dolgotrajen učinek.

Renova, aparat z udarnimi valovi zdravi ED tako, da deluje po celi površini penisa (na brecilih in korenu penisa) v dolžini 7 cm in s tem bistveno izboljša učinek.

Anestezija in stranski učinki

LSWTZa LSWT terapijo ni potrebna nobena anestezija ali sedacija. Tudi posebne predpriprave za terapijo ni.

Do sedaj ni bilo zabeleženih še nobenih stranskih učinkov zdravljenja z Renovo. Z Renovo lahko zdravimo tudi bolnike, ki se zdravijo zaradi srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni in imajo vsavljen spodbujevalec. Izogibamo se zdravljenju pri bolnikih, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi.

LSWT prezentacija

Renova informacija za bolnike

Edini v Sloveniji zdravimo ED z  LSWT terapijo!

LSWT