7 ZLATIH PRAVIL
za vzdrževanje erektilne funkcije

7 ZLATIH PRAVIL
za vzdrževanje erektilne funkcije

Kaj lahko naredimo sami za preprečitev nastanka erektilne motnje?

1. Povečajte nivo testosterona v telesu z uživanjem prave prehrane

  • Hrana kot so ostrige, beluši, rjavi riž, puran, siri in banane pomagajo dvigniti nivo testosterona v telesu. Redno uživanje zmernih količin te hrane lahko pomaga preprečiti nastanek erektilne motnje kot posledica pomanjkanja testosterona.
asparagus-1307604_1920

2. Izogibajte se stresu

  • Stres je eden od pomembnih razlogov za nastanek erektilne motnje. Enostavne dihalne vaje, joga in meditacija vsaj 20 minut dnevno pomagajo zmanjšati vpliv stresa. Pošlušanje priljubljene glasbe in ukvarjanje z hobiji kot je vrtnarjenje ali branje prav tako zmanjšujejo škodo, ki jo povzroča vsakodnevni stres.
anxiety-2902575_1280

3. Opustite kajenje

Kajenje

4. Zmanjšajte telesno težo

  • Redukcija telesne teže zviša kvaliteto spolnosti in poveča energijo za spolno življenje. Redne aerobne vaje, kot je hoja ali jogging ob prehrani z malo ogljikovih hidratov, sladkorja in maščob ter čim nižjim glikemičnim indeksom pomagajo zmanjšati telesno maščevje.
slimming-2728331_1280(1)

5. Redno se sprehajajte

  • Vsakodnevni kratki sprehodi povečajo dovod krvi v medenično področje. Redni sprehodi skupaj z uravnoteženo prehrano pomagajo obvladovati krvni sladkor in holesterol. To vpliva na splošno počutje in tudi na energijo za spolno življenje. Sprehodi tudi zmanjšujejo nastanek migrenskih glavobolov in bolečin v križu, kar vse dodatno vpliva na vaše spolno življenje.
hiking-275796_1280

6. Posegajte po »zelenem« delu prehrambene piramide

  • Uživajte veliko sezonske zelenjave in sadja saj s tem telo dobi osnovne sestavine, ki jih potrebuje moški reproduktivni sistem za svoje delovanje, ob tem pa telesu dovajate snovi s katerimi telo razstrupljate.
salad-2150548_1280

7. Recite STOP! odvisnostim

  • Izogibajte se drogam kot sta marihuana in heroin, saj je ob njuni redni uporabi dokazana večja možnost za nastanek motnje erekcije. Prekomerno pitje alkohola prav tako vpliva na nastanek erektilne motnje.
sign-1732791_1280
Upoštevanjte 7 zlatih pravil!

Z upoštevanjem teh 7 zlatih pravil boste imeli veliko manj možnosti, da se bo motnja erekcije pojavila tudi pri vas!

V kolikor pa so težave že prisotne, jih lahko pomagamo rešiti v naši ambulanti.

 

Kontakt

6. oktobra, 2013 ED , ,