RENOVA – LSWT – najnovejša terapija ED

RENOVA – LSWT – najnovejša terapija ED

Najnovejša metoda zdravljenja motnje erekcije (ED)distinctive_241

Nova, neivazivna metoda uporablja nizkofrekvenčne elektromagnetne udarne valove, ki pospešijo lokalno v brecilih penisa razvoj malih žili in tako omogočijo bistveno boljšo prekrvljenost penisa. To je najmodernejša metoda za  zdravljenje bolnikov z ED.

Prva naprava z udarnimi valovi namenjena zdravljenju ED

Renova1DirexGropup je podjetje z več kot 25 leti izkušenj na področju urologije. Initia (Medical Technologies) je razvila napravo, ki proizvaja udarne valove, namenjeno zdravljenju ED. Renova, aparat z udarnimi valovi zdravi ED tako, da deluje po celi površini penisa (na brecilih in korenu penisa) v dolžini 7cm in s tem bistveno izboljša učinek.

Renova – je zaorala ledino LSWT

Do sedaj so aparati, ki so proizvajali udarne valove, delovali točkasto. Sčasoma se je točkasto delovanje razširilo na elipsoidno. Na ta način se zdravi kamne v sečilih in nekatere ortopedske bolezni. Pri zdravljenju ED s takim aparatom je bilo delo zamudno, saj je bilo potrebno aparat večkrat premikati po penisu. Pri tem se tudi ni delovalo na korene penisa.

Za maksimalni učinek delovanja udarnih valov na celo anatomsko površino penisa so razvili Linearno ShockWave Terapijo (LSWT). Ta omogoča prenos udarnih valov na penis v dolžini 7cm naenkrat za razliko od ostalih točkasto usmerjenih aparatov.

LSWT omogoča odlično pokritost tarčnega organa.

18-8-2013 10-38-33

Prednosti LSWT:

  • Deluje na celi površini penisa, tako na brecilih kot na korenih –  s tem je izboljšan učinek
  • Glava se nastavi na penis ali v presredek in je ni potrebno držati
  • Zaradi večje površine delovanja je postopek krajši – prednosti za bolnika in terapevta

Protokol zdravljenja

Z uporabo LSWT je potrebno delovati le na štirih mestih na penisu – na levem i desnem brecilu in obeh korenih (levi in desni Corpus Cavernosum ter levi in desni Crus penis). Na ta mesta se deluje v eni obravnavi. Zdravljenje vključuje štiri take obravnave  enkrat tedensko.

poster2_271Opis zdravljenja

  • Število obravnav na terapijo: 4
  • Zdravljenje se lahko izvede v ordinaciji ali zasebni kliniki
  • Zdravljenje je kratkotrajno, neivazivno in neboleče
18. avgusta, 2013 Aktualno, ED , , ,