LSWT – za boljšo erekcijo

LSWT – za boljšo erekcijo

Informacije za bolnike

Inovativno

zdravljenje

za

izboljšanje
erekcije

Vodilna v zdravljenju ED


Kaj je erektilna disfunkcija?

Erektilna disfunkcija (ED) oziroma impotenca je nezmožnost doseganja oziroma vzdrževanja erekcije, ki bi zadostovala za spolni odnos. Mnogo moških se sooča s to težavo v različnih obdobjih življenja.

 ED je zelo pogosta in prizadene približno polovico vseh moških med 40. in 70. letom starosti.

 50% moških starejših od 40 let trpi zaradi občasnih motenj erekcije in nezadostne čvrstosti.

 Pojavnost te motnje se na splošno viša s starostjo.

 Gre za pogosto težavo, o kateri se moški redko pogovarjajo.

 ED je lahko neprijetna težava, ki jo lahko pogosto enostavno odpravimo.


  NA VRH

Kaj povzroča ED?

ED ima veliko vzrokov, ki so lahko organski ali pa psihološki. Ateroskleroza pogosto povzroča zmanjšan dotok krvi v penis, kar je najpogostejši organski vzrok za ED.


  NA VRH

Zdravila, ki so na voljo:

Zdravila za doseganje erekcije delujejo tako, da zavirajo delovanje encima fosfodiestraza tipa 5. S tem se žile razširijo ter se poveča dotok krvi. Ta zdravila pri ED izboljšajo dotok krvi v penis ob spolnem vzburjenju in izboljšajo čvrstost ter pomagajo pri ohranjanju erekcije.


  NA VRH

Kako pride do erekcije?

Za erekcijo so potrebni hormoni, dotok krvi, živčevje in poželenje. Če eden ali več teh mehanizmov ne deluje, moški ne more doseči erekcije. Fizična ali psihološka stimulacija oziroma vzburjenje povečajo dotok krvi v penis. Arterije v penisu dovajajo kri v erektilno tkivo (brecila), ki se poveča in nabrekne. Med širjenjem penisa se vene stisnejo, kar preprečuje, da bi kri stekla iz penisa, s tem pa se ohranja erekcija.


  NA VRH

Kateri bolniki so primerni za zdravljenje z Renovo?

Renova omogoča inovativno zdravljenje ED (motnjo erekcije) s pomočjo napredne tehnologije. Terapija poteka v ambulanti ali zasebni ordinaciji (Terapijo je potrebno ponoviti le nekajkrat.). Zanjo ni potrebna anestezija ali sedacija. Renova je učinkovita pri bolnikih, ki imajo ED zaradi okvare žil. Z Renovo pa se zdravi tudi bolnike, ki se ne odzivajo na zdravila oziroma pri katerih so imela zdravila stranske učinke.

Slika za Informacije


   NA VRH

Kako deluje Renova?

Nova, neivazivna terapija stimulira nastanek novih žilic (angiogeneza), s čimer se poveča dotok krvi v erektilno tkivo. Tako lahko dosežemo dolgotrajen učinek
.


  NA VRH

Ima zdravljenje z Renovo stranske učinke?

Do sedaj ni bilo zabeleženih še nobenih stranskih učinkov zdravljenja z Renovo. Z Renovo lahko zdravimo tudi bolnike, ki se ne odzivajo na zdravila oziroma pri katerih so se pokazali stranski učinki zdravil.


  NA VRH

Podjetje, ki je razvilo tehnologijo

Direx, ki sodeluje z Initio, že skoraj 30 let razvija visoko-tehnološke inovacije ter tako ponuja napredne in edinstvene terapevtske tehnologije na področju urologije. Danes se uporablja na tisoče teh uroloških naprav v 70 državah po svetu. Več informacij lahko najdete na naslovu www.direxgroup.com.


 NA VRH

POGOSTA VPRAŠANJA BOLNIKOV

Kaj je LSWT metoda za zdravljenje erektilne motnje?

LSWT (Linear Shockwave Therapy) je nova, neivazivna, metoda zdravljenja erektilne motnje (ED), kjer s pomočjo udarnih valov dosežemo nastanek novih žilic v brecilih penisa. S tem se bistveno popravi prekrvavitev penisa in se tem seveda tudi erekcija..

Kolikšna je učinkovitost metode?

Ker je metoda stara dobri dve leti, se lahko ocenijo učinki do obdobja 2 let. Kot kaže dosedanja praksa je učinkovitost za obdobje 2 let visoka. Glede na to, da je namen metode razmnožiti male žilice za boljšo prekrvavitev, je pričakovati, da ne gre le za kratkoročne učinke, saj so spremembe v tkivu na račun novih žilic lahko dolgotrajne. 

Koliko posegov, oziroma bolnikov je bilo že do sedaj?

V Sloveniji smo s to metodo začeli  avgusta letos, v tujini pa je bilo z napravami prve in druge generacije zdravljeno že več tisoč pacientov. Rezultati zdravljenja so odlični, saj je zabeležen uspeh pri kar 80% bolnikih zdravljenih z LSWT.

Koliko traja terapija?

Terapija traja štiri tedne. Izvaja se enkrat tedensko po 15 minut. Terapija je poponoma neboleča.

Kdaj se pojavijo prvi učinki terapije?

Prvi učinki se pojavijo mesec dni po končanem zdravljenju, maksimalni učinek pa je tri mesece po končanem zdravljenju.

Koliko stane metoda, ali je dostopna tudi v drugih državah?

Terapija v Sloveniji je med 20-40% cenejša kot v Z Evropi. V Italiji, Nemčiji ali Izraelu so cene med 1400 do 2000 evrov. Pri nas stane terapija 950€, nudimo pa preko NLB tudi možnost obročnega odplačevanja do 24 mesecev. Možno je tudi kartično obročno odplačevanje.

11. septembra, 2013 Aktualno, ED , ,