LSWT – za boljšo erekcijo

LSWT – za boljšo erekcijo

LSWTInformacije za bolnike

LSWTKaj je erektilna disfunkcija?

Erektilna disfunkcija (ED) oziroma impotenca je nezmožnost doseganja oziroma vzdrževanja erekcije, ki bi zadostovala za spolni odnos. Mnogo moških se sooča s to težavo v različnih obdobjih življenja.

  • ED je zelo pogosta in prizadene približno polovico vseh moških med 40. in 70. letom starosti.

  • 50% moških starejših od 40 let trpi zaradi občasnih motenj erekcije in nezadostne čvrstosti.

  • pojavnost te motnje se na splošno viša s starostjo.

  • gre za pogosto težavo, o kateri se moški redko pogovarjajo.

  • ED je lahko neprijetna težava, ki jo lahko pogosto enostavno odpravimo.

BHP
LSWTKako pride do erekcije?

Za erekcijo so potrebni hormoni, dotok krvi, živčevje in poželenje. Če eden ali več teh mehanizmov ne deluje, moški ne more doseči erekcije. Fizična ali psihološka stimulacija oziroma vzburjenje povečajo dotok krvi v penis. Arterije v penisu dovajajo kri v erektilno tkivo (brecila), ki se poveča in nabrekne. Med širjenjem penisa se vene stisnejo, kar preprečuje, da bi kri stekla iz penisa, s tem pa se ohranja erekcija.

LSWTKateri bolniki so primerni za zdravljenje z Renovo?

Renova omogoča inovativno zdravljenje ED (motnjo erekcije) s pomočjo napredne tehnologije. Terapija poteka v ambulanti ali zasebni ordinaciji (terapijo je potrebno ponoviti le 4x). Zanjo ni potrebna anestezija ali sedacija. Renova je učinkovita pri bolnikih, ki imajo ED zaradi okvare žil. Torej pri ED dokazani z UZ penisa in Dopplerjem arterijskega ali mešanega izvora. Pri ED venskega vzroka terapija nima učinka. Z Renovo pa se zdravi tudi bolnike, ki se ne odzivajo na zdravila oziroma pri katerih so imela zdravila stranske učinke.

LSWTKako deluje LSWT terapija?

LSWT terapija je metoda zdravljenja kjer s pomočjo udarnih valov, ki jih proizvaja LSWT glava aparata Renova dosežemo nastanek novih žilic v brecilih in korenih penisa (angiogeneza). S tem se bistveno popravi prekrvavitev penisa in se tem pa tudi erekcija. Tako lahko dosežemo dolgotrajen učinek. 

LSWTIma zdravljenje z Renovo stranske učinke?

Do sedaj ni bilo zabeleženih še nobenih stranskih učinkov zdravljenja z Renovo. Z Renovo lahko zdravimo tudi bolnike, ki se ne odzivajo na zdravila oziroma pri katerih so se pokazali stranski učinki zdravil.

Inovativno zdravljenje za izboljšanje erekcije

LSWTKaj povzroča ED?

ED ima veliko vzrokov, ki so lahko organski ali pa psihološki. Ateroskleroza kot posledica visokega krvnega tlaka, sladkorne bolezni ali povišanih maščob v krvi pogosto povzroča zmanjšan dotok krvi v penis, kar je najpogostejši organski vzrok za ED.

LSWTZdravila, ki so na voljo

Zdravila za doseganje erekcije delujejo tako, da zavirajo delovanje encima fosfodiestraza tipa 5. S tem se žile razširijo ter se poveča dotok krvi. Ta zdravila pri ED izboljšajo dotok krvi v penis ob spolnem vzburjenju in izboljšajo čvrstost ter pomagajo pri ohranjanju erekcije.

Pogosta vprašanja bolnikov

LSWTKaj je LSWT metoda za zdravljenje erektilne motnje?

LSWT (Linear Shockwave Therapy) je nova, neivazivna, metoda zdravljenja erektilne motnje (ED), kjer s pomočjo udarnih valov dosežemo nastanek novih žilic v brecilih penisa. S tem se bistveno popravi prekrvavitev penisa in se tem seveda tudi erekcija…

LSWTKoliko posegov, oziroma bolnikov je bilo že do sedaj?

V Sloveniji smo s to metodo začeli  zdraviti avgusta 2013, v tujini pa je bilo z napravami prve in druge generacije zdravljeno že več tisoč pacientov. Rezultati zdravljenja so odlični, saj je zabeležen uspeh pri kar 80% bolnikih zdravljenih z LSWT.

LSWTKdaj se pojavijo prvi učinki terapije?

Prvi učinki se pojavijo mesec dni po končanem zdravljenju, maksimalni učinek pa je tri mesece po končanem zdravljenju.

LSWTKolikšna je učinkovitost metode?

Kot kaže dosedanja praksa je učinkovitost za obdobje 2 let visoka. Glede na to, da je namen metode razmnožiti male žilice za boljšo prekrvavitev, je pričakovati, da ne gre le za kratkoročne učinke, saj so spremembe v tkivu na račun novih žilic lahko dolgotrajne. Seveda pa je obstoj žilic odvisen od pogostosti erekcij. V kolikor so te redke, bodo žilice počasi izginile.

LSWTKoliko traja terapija?

Terapija traja štiri tedne. Izvaja se enkrat tedensko po 20 minut. Terapija je poponoma neboleča. Ponovi se lahko po 6 mesecih.

LSWTKoliko stane metoda, ali je dostopna tudi v drugih državah

Terapija v Sloveniji je med 20-40% cenejša kot v Z Evropi. V Italiji, Nemčiji ali Izraelu so cene med 1400 do 2500 evrov. Pri nas stane terapija 950€, nudimo pa preko NLB tudi možnost obročnega odplačevanja do 24 mesecev. Možno je tudi kartično obročno odplačevanje.

LSWT

LSWT

11. septembra, 2013 Aktualno, ED , ,