Urologija

Urologija.si

Vse o urologiji
Danes je Po sep 06, 2010 8:23 am

Vsi časi so UTC + 1 ura

Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov sporočila: siljenje na vodo
OdgovorObjavljeno: Če mar 20, 2008 12:58 pm 
Odsoten

Spoštovani!

Imam vprašanje v zvezi s težavo, ki me muči že več kot eno leto. Nenehno imam namreč občutek siljenja na vodo. Stara sem 30 let in sem trikrat rodila, nazadnje pred tremi meseci. Težave z mehurjem so se začele po prvem porodu, pred 6 leti, ko sem imela prvič vnetje mehurja. Pozneje so se mi vnetja še nekajkrat ponovila, pred kakimi 3-4 leti pa se je pojavil občutek nenehnega tiščanja na vodo, čeprav laboratorijski testi niso pokazali ničesar. težave so se med drugo nosečnostjo umirile, zopet pa so se pojavile pred dobrim letom. Bila sem na UZ trebuha, kjer so mu ugotovili 2 ledvična kamna in pesek. Medtem sem tretjič zanosila, težava s tiščanjem na vodo pa je ostala, vmes sem imela tudi rahlo vnet mehur, vendar brez antibiotika. Zanimivo je, da prve tri tedne po porodu teh težav ni bilo, mehur je deloval brezhibno, potem pa se je spet začelo in sedaj je skoraj nevzdržno, ker imam ves čas občutek, da me tišči na vodo. Zanimivo je tudi, da težav ni, kadar sem pod kakim stresom, bolna ali moram misliti na kako drugo stvar. Zato me zanima, če je mogoče lahko povezano z mojo psiho ali živci. Brala sem o bolezni, ki se imenuje 'interstitial cystitis'. Bi lahko bilo to? Nimam pa nikakršnih bolečin, samo siljenje na vodo in nekakšen rahel pritisk, ščemenje v čisto spodnjem delu trebuha, po zunanjih spolovilih. Moj zdravnik pravi, da ne gre za prekomerno aktiven sečni mehur, ker je kakšen dan čisto v redu, nato pa se spet pojavi. Kaj bi to lahko bilo? Rada bi prišla na samoplačniški pregled, pa se bojim, da ne boste ničesar odkrili? Kakšno je vaše mnenje?

Najlepša hvala vnaprej,

Na vrh

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura