Urologija

Urologija.si

Vse o urologiji
Danes je Po sep 06, 2010 7:37 am

Vsi časi so UTC + 1 ura

Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov sporočila: PROSTATA?
OdgovorObjavljeno: Sr okt 22, 2008 12:27 pm 
Odsoten

Spoštovani, star sem 40 let in športno aktiven, temu primerno pijem večje količine vode (2-3L /dan), zato se mi je zdelo normalno da večkrat dnevno, tudi ponoči uriniram, vendar v zadnjih recimo 2 letih opažam močno zmanjšano moč curka pri uriniranju pravzaprav curka sploh ni - toliko da teče, prav tako imam težave z začetkom uriniranja moram se napenjati, čeprav je mehur poln, in tudi kasneje imam občutek da se mehur ni izpraznil, tako da že čez kakšne pol ure-uro čutim ponovno potrebo po uriniranju, pri čemer je količina urina veliko manjša kot nekoč.
Drugače z izjemo neprijetnega napenjanja pred uriniranjem, nimam nikaršnih bolečin razen neprijetnega občutka polnega mehurja.
V zadnjih nekaj dnevih pa se je pojavila rahla občasna pekoča bolečina in to v spodnjem delu trebuha, točneje na obeh straneh i poteka navzdol v obliki črke V.
Moram povedati da sem šel tudi na preiskavo S-PSA ki pa je pokazal normalnih 1,04 :?:

Na vrh

Naslov sporočila: Re: PROSTATA?
OdgovorObjavljeno: So nov 01, 2008 7:02 am 
Odsoten
Site Admin

ODGOVOR:

Predlagam obisk v naši Ambulanti za bolezni prostate, kjer vam bomo naredili UZ trebuha in prostate ter izmerili pretok (uroflow) in zastanek. Ob normalnih izvidih, vam bomo naredili še dodatne preiskave za isključitev zožitve (strikture) sečnice.

Na vrh

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura