Urologija

Urologija.si

Vse o urologiji
Danes je Po sep 06, 2010 8:22 am

Vsi časi so UTC + 1 ura

Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov sporočila: RAK PROSTATE
OdgovorObjavljeno: Ne nov 18, 2007 9:00 am 
Odsoten
Site Admin

Najprej en lep pozdrav in močno upam na vaš odgovor.

Moj oče je imel raznorazne preglede UZ in RTG. Drugi teden ima biopsijo prostate,za katero upam,da ni boleča. Bi pa vas lepo prosil, če mi pomagate in odgovorite na vprašanje. Napisal bom kar je napisal urolog.

Bolnik ima zmerne dizurične težave,na vodo hodi nekoliko pogosteje. Opravil je UZ,ki opisuje 60ccm veliko prostato,odboji so nekoliko grobnozrnati in homogeni.PSA je 141,76,alkalna fosfataza 24,37.
RTG skeleta,ki opisuje susp.spremembe zg.polovice toraksa.

Rektalno:prostata je nekoliko povečana,desno lateralno je grčasta,slabo omejena,susp.spremenjena.
Diagnoza:C61 - prostatae susp.

Bolniku uvedli Androcur 2x100mg in Bonefos 2 tableti zjutraj

Imel pa je povišano sedimentacijo in CRP 138. Odkar je tablete Androcur se počuti veliko bolje. Tablete jemlje teden dni in se je poredil 5 kg. Apetit ima super.Na odvajanje vode hodi sedaj normalno,ponoči vstane samo enkrat. Bolečin nima, katerih tudi nazadnje ni imel, preden je bil na pregledu. Ta teden ima biopsijo in upam,da ni preveč boleča, ker me je zelo strah za očeta, smo zelo navezani drug na drugega.
Upam pa tudi,da bo še dolgo med nami, ker je tudi športnik,atlet. Bolečin nima, redno hodi na sprehode in ni utrujen, kot je bil pred uvedno tablet.

Vas bi prosil za mnenje,če ima zelo hudo obliko raka in če bo še dolgo med nami. In če se da ta bolezen vsaj kako ozdraviti? Pa zelo strah me je če mu je vse skupaj kaj napredovalo na kosti in če je to nevarno? Ker kot piše so drugi organi BP.

Močno upam na vaš odgovor.

Lep dan še naprej želim

S spoštovanjem

Na vrh

Naslov sporočila:
OdgovorObjavljeno: Ne nov 18, 2007 9:01 am 
Odsoten
Site Admin

ODGOVOR:

Kakšna oblika raka je bo pokazal šele histološki izvid po biopsiji.
Videti je, da so že spremembe na kosteh, kar pa ni slab znak, v kolikor bodo tablete učinkovite (višina PSA po enem mesecu jemanja zdravil).

LP

Na vrh

Prikaži odgovore prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo sporočilo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura